מצאתי את מעדן המש הזה במסעדה קסומה בשוק הפשפשים של יפו. הריהוט מקומי מהשוק וכך גם הכלים המרהיבים והסכו"ם. אל תנסו למצא מתאם בין כלי ההגשה. הם פשוט שונים זה מזה ונמצאים בהרמוניה מופלאה.
אל המתכון המופיע בהמשך התענגתי והגעתי דרך טעימות רבות…
חומרים:
1 כוס מש שהושרה לילה / יומיים/ נשכח שבוע… או לא הושרה בכלל
מעט שמן זית
1 בצל גדול פרוס גס
4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות חתוכות לרבעים או חופן עגבניות שרי חצויות
מלח גס
טחינה גולמית להגשה
רבע לימון טרי להגשה
הכנה:
בסיר- מבשלים את המש עם 2 כוסות מים עד ריכוך. ככל שזמן ההשרייה מתארך, כך זמן הבישול מתקצר וכמות המים הדרושה לבישול, קטנה.
במחבת- מאדים בשמן הזית את הבצל עד השחמה, שום, רבעי העגבניות.
מוסיפים את המש לאידוי,
מתבלים במלח
בהגשה – על גבי המש והירקות, מעט טחינה גולמית ומיץ מהלימון הטרי
בתיאבון
