
אוכל מרגיע ומוריד אגרסיה, אבל בהרחבת המסוגלות אנחנו יכולים לבחור באפשרויותשהן לא אכילה…
עבור לפרסום במגזין מנטה
גישת ההכוונה העצמית
איזבלה שני, דיאטנית קלינית, מטפלת בשיטה משולבת בבעיות השמנה
איך זה התחיל: לפני שני עשורים חליתי במחלת מעי דלקתית וחיפשתי כל דרך להקל על עצמי. תזונה בשיטת הרפואה הסינית הוכיחה את עצמה וזה סלל את הדרך להיפתח לגישות לא קונבנציונליות, כמו גישת הנון דיאט הגורסת שיש לטפל בקונפליקטים האישיים שמביאים לקונפליקטים בצלחת.
על השיטה: השיטה עוסקת באוטונומיה ובהרחבת המסוגלות. לומדים להקשיב לגוף ולבצע בחירות בהתאם: מתי אנחנו רעבים, מתי אנחנו שבעים, מתי אנחנו אוכלים מתוך צורך רגשי, ובשלב מתקדם יותר טיפול ברגש שהוביל לאכילה. למשל אוכל מרגיע ומוריד אגרסיה, אבל בהרחבת המסוגלות אנחנו יכולים לבחור באפשרויות שהן לא אכילה אלא ריצה, מקלחת, להתקשר לחברה.
איך זה עובד: מגיעים לעשרה מפגשים קבוצתיים ובהם מעלים את ההתמודדות האמיתית -לא הקלוריות ולא המשקל אלא ההתמודדות האישית ומקור הבעיה. בכל מפגש אני מביאה טריגר אחר לשיחה ואמצעים שיאפשרו הרחבה של היכולות, למשל צביעת גזירי קרטון של מוח בצבעים שונים שיבטאו את המחשבות של המשתתף במהלך היום, כך שאפשר לזהות ולהבין כמה אנרגיות אנחנו מבזבזים על העיסוק באוכל ומה הייתי עושה אחרת.
איפה: במסגרת פרטית. לפרטים
