
גרנולה טעימה שלא דורשת זמן הכנה רב
המצרכים:
כוס וחצי [ 300 CC] שיבולת שועל [ אני ממליצה על זו של חברת קווקר]
כוס גרעינים, אגוזים ושקדים
2 כפות פתיתי קוקוס
2 כפות שמן [חמאת] קוקוס
תבלינים- חצי כפית תמצית ווניל טבעית, רבע כפית קינמון, קורט מלח
שליש כוס תערובת של דבש / סוכר חום / מייפל טבעי/ סירופ אגבה – מה שיש…
שליש כוס פרות יבשים
הכנה:
שלב ראשון- שופכים לקערה את הקווקר ומוסיפים את שמן הקוקוס. אחר כך מוסיפים לתערובת את פתיתי הקוקוס
שלב שני – קולים למשך כ 5 דקות את כל תערובת הזרעים , האגוזים והשקדים – במחבת [ להבה בינונית]. את השקדים/ אגוזים לסוגיהם רצוי "שבורים". לצורך כך ניתן להשתמש בפטיש שניצלים כשהאגוזים בתוך שקית…
שלב שלישי- מחממים את תערובת ההמתקה יחד עם התבלינים במיקרו או בתוך קלחת קטנה.
שלב רביעי- מערבבים את כל "השלבים" בקערה הגדולה . מפזרים את התערובת על גבי תבנית עם נייר אפיה ואופים בחום 120 מעלות למשך 40-45 דקות.
שלב חמישי- מצננים ומוסיפים את הפרות היבשים. מכניסים לכלי אטום ללחות.